I väntan på.

Mitt kontrollbehov behöver koll på läget! Sitter med en molande känsla i magen. Analyserar: är det mensvärk på gång nu?! Viken dag måste isåfall äggledarspolningen ske? Nya jobbet börjar på torsdag och jag är inte det minsta sugen på att starta med att säga att jag måste vara borta.

Det är konstigt med information. Vi fick har ju fått hur tydligen info som helst om när äggledarspolningen bör ske, men ingen av oss har ett enda minne av det förutom att vi ska höra av oss första mensdagen. Och inte tusan hjälper väl det heller med tanke på att första mensdagen kan vara lite närsomhelst.

Jag får helt enkelt rätta in mig i ledet, sitta i båten och låta saker och låta saker och ting av sin gång utan min kontroll. Kanske kan lära mig nåt på kuppen dessutom eller så blir det helt enkelt bara plågsamt ;)


Vardagsfunderingar...

Kikade runt lite på nätet och såg att RFSL anordnar en familjeträff i vår stad nästa helg. Alla med eller utan barn är välkomna. Vi har pratat lite om vi ska ta oss dit och se om det är någon uppslutning. Känns som ännu en möjlighet att få träffa likasinnade. Fast vi får väl se, när dagen väl kommer kanske vi inte alls känner oss manade ;)

I väntan på bebis ägnar vi (läs jag;)) tiden åt surdeg, svampplockning och andra trevligheter och idag ska jag dessutom få krama på vännens nyfödda lilla pojke. När nya jobbet drar igång lär det mesta av energin läggas på att komma in i allt nytt och främmande, fast jag klagar inte, inte alls faktiskt. Det ska bli skitkul!

hopppas att ni som kikar in har en fin dag! :)

Kuratorsträff med utfrågning!

Uppe med tuppen imorse. Inte för jobb som vanligt utan för kuratorsträff på sjukhuset. Vi båda var halvnervösa inför samtalen. Vi fick gå in en i taget och svara på en hel massa frågor om barndom, föräldrar, vår relation, livstil och hur mycket annat som helst. Tack vare superproffisgt bemötande kändes det inte alltför konstigt.

Efteråt fick vi en stund med henne tillsammans när vi gick igenom saker som kändes mer relevanta kring juridik och vad som kommer ske näst osv. Kändes riktigt bra och som att vi tog ännu ett steg på väg mot målet. J fick skriva på papper om att hon tillät främmande spermier att pluppas in i hennes sambo. Mycket nöjsamt! :)
Kuratorn skulle dessutom se om hon kunde sammaföra oss med något annat par i samma sits som vi och det hoppas vi mycket på. Skulle vara skönt att få bolla lite erfarenheter och tankar längs vägen.

Annars då?! Jo nu väntar vi på mens och äggledarspolning. Det hade ju varrit trevligt om den gick att förutspå men snart hoppas vi. (äggledarspolning görs dag 5) Sen om det går som det ska så kör vi igång!

Känns pirrigt och med en liten liten förhoppningsfull lyckoboll i magen.

Bebisinflation!

Den här veckan har fler i vår bekantskapskrets fått barn. Jätteroligt men det är inte så att vi har så mycket vänner att de föds flera barn i veckan jämt ;) Mycket märkligt sammanträffande bara.

Framförallt har jag gått på helspänn eftersom en mycket nära vän fått sitt första barn efter en väldigt lång förlossning. Det är den första av mina riktigt nära vänner som fått barn. Det känns speciellt och härligt. Så fort de har kommit hem ordentligt ska jag minsann dit och ta mig en titt på den lilla grabben.

Jag och J har varit väldigt lugna och ostressad när det kommer till vår egen bebistillverkning men det är inte utan att livmodern tar ett extra skutt när det är bebisar på alla håll och kanter.

Annars går den här veckan sjukt segt. Inte kul att behöva jobba två veckor på mitt "gamla" jobb iväg från J innan jag kan börja på det nya i samma stad. Man kan skulle kunna tro att vi skulle behöva en paus efter fyra veckors semester tillsammans, fast det känns faktiskt värre än vanligt. Men snart, snart kommer vår vardag ihop igång på allvar. Tills dess fokuserar jag på att träffa vänenr och familj så mycket det går medan vi befinner oss i samma stad.


Nya tag efter semesterlunk

Tillbaka på jobbet igen efter fyra sköna veckor i ett lagom semestertempo, där det handlar mycket om att ta dagen som det kommer. Vi har njutit hur mycket som helst, även om vi lyckaades trassla in oss i en vardagsrumsrenovering som tog sjukt mycket längre tid än vi trott. Men det börjar ta sig, om än i ett väldigt ostressat tempo. Vi tycker som tur var att det är roligt att greja hemma båda två även om det var lätt att glömma bort det i drivor av nedrivna tapeter och slipdamm.

Bebisproduktionen har stått stilla. Jag tog om blodprovet som planerat och resultatet på det provet var helt normalt (!) ingen PCO alltså. Mycket märkligt men tydligen kan det klinga av med åren. Ja känner mig dock inte helt säker på min ägglossning med tanke på oregelbundna blödningar,. Men det kan ju ialfl inte vara negativt att provet var normalt ;)

På måndag ska vi träffa kuratorn för samtal. Lite hispiga är vi. En timmes samtal var för sig och en halvtimme tillsammans är inplanerat. Det låter galet länge och ingen av oss har egentligen någon aning om vad som kommer att avhandlas. Någon som varit med om sådant samtal som kikar in här kanske?

Det känns pirrigt och förväntasfullt nu. Det börjar dra ihop sig på allvar. Ägglossningstestet gav dessutom utslag i förrgår till vår stora glädje.

RSS 2.0