12+0 Milstolpe!

Tänk att vi faktikst klarat oss såhär långt. Det har varit en milstolpe hela tiden och nu är vi där. Nästa mål blir RUL som antagligen blir någongång runt midsommar. Min annars ganska runda mage ser väldigt...mätt ut. Hoppas det är ett gott tecken, för snyggt är det då inte!

11+5 inskrivning

Har just kommit tillbaka efter besök hos BM och inskrivning där. Vet inte vad jag ska tycka om saken riktigt. känns lite som om allt går enligt en mall, "jaha du är normal, då ingår du i basprogrammet vilket betyder blablabla" Kanske är det eftersom t vi är bortskämda med extremt bra bemötande på ferten som vi reagerar på det för självklart är det ju jättebra att ingå i basprogrammet (= allt är som det ska). Fick ialfl lämna en hel del prover så nu hoppas vi på att dom ser ut som dom ska.
 
Senario hos bm:
 
BM: Har ni några sjukdomar i släkten som kan påverka bebisen?
Jag: Diabetes, högt blodtryck blablabla
BM vänder sig frågande till J.
J: Ja, jag har ju inte dirket något med det biologiska att göra så det kanske inte spelar så stor roll?

Fnissattack!
 

11+ 0 Världens i särklass bästa dag!

Fick nog. Ringde gynmottagningen på sjukhuset och taaaaadaaaa fick faktiskt komma dit. Ringde vid 9 och fick komma dit klockan 11. Nu är jag tillbaka på jobbet igen, svänade på små moln. 4 cm lång krabat med sprattlande ben. helt fantasiskt. Läkaren kunde inte se några tecken på blödning i livmodern och som han sa på bredast värmländska:
 
"Den ser ut att ha det jävligt bra därinne"
Så underbar läkare och sköterska!
 
 
Nu har jag googleförbud och kommer från och med idag tillåta mig att vara 100% gravid.

10+6 igen. ett helt annat läge.

Jaha. Skulle aldrig skrivit att blödningarna hållit sig borta. Efter det , från lunchtid , har jag haft lite brun sörja vid varje toabesök. Har dessutom fått mystiskt ont långt ner på höger sida av magen. Ungefär nu tar min ork och mitt hopp slut. Pratade med en idiotisk barnmorska på kvinnokliniken och dit fick jag bara komma om jag fick mer ont eller blöder rött blod. För övrigt fick jag skitkasst bemötande och är säkerligen jävligt överkänslig just nu. Det känns hopplöst och uppgivet. Så ledsen för allt just nu.


10+6

Inga mer blödningar i sikte tack och lov. Känner mig fortfarande väldigt gravid. Har gått upp 5 cm runt magen på tre veckor (hallå liksom?) Tyvärr handlar det mer om uppsuvllen än fin bebismage hehe. Har ganska mycket molvärk från och till och får ibland smått panik över att det kanske är begynnande missfallsont men so far so good.
Egentligen oroar jag mig mest för att Ärtan har dött därinne utan att det märks alls. Att symtomen finns kvar, magen växer osv. Vet dock ej hur torligt det senariot är. Är så kluven till ultrljudet på torsdag kan liksom inte bestämma mig för vad jag vill. En del av mig vill skita i det och tänka att: vafan, självklart är jag gravid. Den andra vill ha: KONTROOOLLL. Vi får helt enkelt se hur vi gör när den dagen kommer.
 
Känns dock skönt att gå in i vecka 12 imorrn. Snart är ialfl den "värsta" tiden över och vi hoppas att Ärtan klarat sig igenom de första veckorna.

10+1 blödning?

Två gånger de senaste dagarna har det (ursäkta min detaljrikedom) kommit ut lite bruna flytningar. reaktion: PANIK i lägret återigen. Jag läser överallt att det kan vara såå normalt, barnmorskan säger sååå normalt, ferten säger ingen faaara. Men tänk om?!?!??!?!?
 
Har kvar alla mina symtom på att jag är gravid: lätt illamående från och till, ont i ljumskarna, trööööött, svullen mage, mycket yougurt ingen mat. Men är ändå sjukt nojig. Att få når UL hos barnmorskan var icka att tänka på. Men eftersom oro gör mig en smula handlingskraftigt (= ångestdämpande) så har vi nu letat upp en privat gynekolog som mycket väl kan tänka sig att hjälpa till om vi bara betalar 700 spänn. Vi har bokat tid nästa vecka och som det känns nu kommer vi att gå dit.
 
Vi hade tänkt börja berätta för kompisar nästa helg och det känns skumt att göra det utan att vara säker. Eller så är vi bara överdrivet fåniga, jag vet inte längre.
 
Nån som har något klokt att säga???

9+2 gnagande oro

Alltså. Jag är så trött på att oroa mig. Nu var det drygt en vecka sedan VUL och självklart börjar det gnaga i mig igen. Tänk om....Jag borde sluta googla, känna efter och tänka så mycket Trötthet och humörsväningar gör inte heller saken bättre. Har slutat med både östrogen och vagitorier nu på läkarens inråda så nu är det endast vitaminer och folsyra som jag proppar i mig (och levaxin också såklart)
 
Hoppas på en solig helg.
Min plan: äta yougurt (hela tiden flera gånger om dagen) och sitta med näsan i solen.

RSS 2.0