Sambo på heltid!

Idag packas övernattningslägenheten ihop för gott. Det är slut på det två år långa pendlandet mellan olika städer. Även om det känns läskigt att flytta ifrån alla vänner och familj känns det hur härligt som helst att äntligen få en heltidsvardag ihop. Fast vardagen får vänta tills efter semestern! 

Först bär det av mot föräldrarnas sommarstuga och sedan är planerna ganska öppna. En sväng till Sthlm blir det särkligen annars får vi se lite hur vädret blir. Det vore schysst att komma iväg en vecka utomlands men inget är spikat. Rätt skönt att ha möjligheten att få vara lite spontan, vardagen är så inrutad ändå annars med jobb och alla måsten.


Semster, blodprov och PCO.

Semstern  hägrar just nu. Känns som alla nära och kära njuter av ledighet. Två dagar kvar innan fyra veckors jobbfritt.

Innan augusti måste jag (E) ta nytt blodprov. Vet sedan tidigare att jag haft en släng av PCO men inte eftersom jag inte lidit särskilt av det eller tänkt skaffa barn har jag inte fördjupat mig så mycket i det. Iallafall så var mina hormonvärden något förhöjda och läkaren ville ta nytt prov för att säkerställa hur det står till. Jag känner att jag skulle kunna oro ihjäl mig över detta men försöker tänka att det finns mycket hjälp att få om det skulle bli krångligt. Det är ialfl så att vi bestämt att det är jag som ska göra ett försök att bli gravid och bära barnet.

Under sommaren ska ägglossningen försöka kartläggas och har jag  lyckats få utslag på stickorna en gång. Känns bra även om jag vet att det inte är några garantier för ägglossning om jag nu har PCO.

Vi kommer nog försöka att inte fokusera helt på allt det här under sommren utan samla kraft inför hösten när allt drar igång på allvar. Kuratorsamtalet är inbokat i augusti. J är klok, hon säger hela tiden en dag och en sak i taget och lyckas betydligt bättre med att leva efter det än vad jag gör. Hennes inställning gör mig lugnare!

Dags för röjning av ett stycke väldigt stökigt skrivbord!

Början på en resa..

Vi har precis påbörjat vår resa. Funderar, planerar och drömmer. Att bli tre och ha en liten bebis i vår familj. Eftersom vi är två tjejer så krävs ju lite hjälp utifrån...

Ett första besök på USÖ har gjorts, prover har tagits. Efter mycket velande fram och tillbaka har vi bestämt oss för att vi kommer att börja där.  Mycket för att det är praktiskt och nära men också för att det verkade möjligt att även genomföra syskonförsök där, oavsett vem av oss som kommer att bära barnet.
Drömmen är en från varje mage.  

Annars är vi två tjejer i 30-års åldern som efter två år i varsin del av landet har sammanstrålat i Örebro. Det känns fantastiskt och vi njuter av varje sekund vi får spendera i vårt lilla radhus. Eller ja..hur hurtigt lät det där. Livet har väl sina upp-och nergångar även i  vårt lilla radhus.

Här kommer vi mestadels skriva om vår resa mot att bli tre i vår lilla familj men det kanske smyger sig in lite vardag, renovering och andra tankar som uppkommer på vägen.

Vi kommer att vara lite anonyma såhär i bloggen tillsvidare eftersom våra vänner och familj inte är helt insatta i våra planer även om de spekulerar för fullt:)

Skriv gärna en rad om du tittar förbi. Vi skulle tycka om det!

Hälsningar

J & E

RSS 2.0