God jul!

Vill bara önska er önska er alla en superfin jul! Två test till visar positivt idag också och vi jublar lite tyst för oss själva och tycker livet är rätt så härligt.

Tack för alla hälsningar de senaste dagarna. Det betyder mycket för oss.


Det här med att vänta till teatdagen...

Här skriver jag i ett inlägg att vi absolut inte kommer att tjuvtesta. Det gjorde vi. Testdag först imorrn och vet ni.
Det var två streck. TVÅ! Har aldrig varit med om det tidigare. Det var ganska svagt men fullt synligt. Än vågar vi inte hoppas fööööör mycket (hallå?! vem försöker jag lura?!) MEN: två streck är definitivt bättre än ett!

Jag återkommer!


mensvärk?

Jahaja. Igår klagade jag på att jag inte kände någor och idag har jag panik över mensvärk. Vaknade i natt och hade massa mensvärk och konstig känsla i magen. Blev tvungen att väcka J (hm två gånger..) för att påtala detta. LIVRÄDD för att börja blöda. Jag börjar bli smått knasig om jag inte redan var det innan. Hur som haver, ingen mens i sikte än, mensvärk till och från fortfarande. Lever på hoppet och tänker inte berätta hur många ggr jag varit på toaletten idag och tittat efter

Att känna eller inte känna....

Jag känner absolut...INGENTING. Har ingen aning om ifall jag borde känna något eller om man kan vara lika gravid utan symtom. Det är en sjukt lång väntan just nu. Det kommer inte att bli något tjuvtestande utan vi håller oss till testdagen den här gången om inte mensen kommer innan. Det hade dock varit roligt med något liiitet tecken på att vi kanske har lyckats.

När allt bara känns så bra!

Vilken underbar dag det här blev! Vi slog vad i väntrummet hur det hade gått och hur många som klarat sig. J som är av den optimistiska sorten gissade på 7 jag gissade 3 (vad det nu säger om mig) Det visade sig att det helt otroligt nog var åtta finfina blastocyster. 1 ligger nu och göttar sig i min livmoder och de sju andra rackarna hamnar i frysen.

Hade aldrig kunnat drömma om ett sånt resultat. Det känns så skönt att veta att om vi inte lyckas nu så ligger de där i frysen. Läkarens positiva attityd kändes dessutom sjukt bra.

kan knappt fatta att vi har genomlevt första IVF:et och faktiskt till och med har det gått rätt smidigt. Vi hoppas så att turen fortsätter vara på vår sida. 23 december har vi testdag. Tänker inte ens säga nåt klyschigt om julklapp utan kniper igen;)

Ber om ursäkt om texten har stavfel och är konstigt formulerad men jag uppdaterar från mobilen. Får inte riktigt till någon överblick. Jag skyller på det!


Halvstirrig väntan...

Idag är det dagen. Dag nummer 5. Har varit några långa väntedagar hos oss. Jag är halvstirrig över att telefon ska ringa och för att alla små miniliv är döda. Överkänslig för alla symtom från kroppen: kan det vara tecken på överstimulering?
 
Klockan 14 ska vi vara där och då får vi veta. Hoppas så mycket på att allt gått bra och att vi går därifrån med ett av miniliven.

morgonnyheter

Av 19 ägg var  15 mogna. 12 har blivit befruktade. Pån onsdag blir det insättning av blastocyst. 
Det känns så bra nu...

Dag 14 äggplock

Hemma igen efter en händelserik förmiddag på sjukhuset. Vi anlände tidigt imorse och blev inskrivna. Jag fick nål i armen och snygg sjukhusoutfit. Vi var par två av tre som fick komma in så det blev drygt en timmes väntan. Jag var helt galet nervös och J hade lust att byta plats med mig så jag skulle slippa.

Kvart i tio rullade vi in i rummet och påbörjade plockningen. Trodde nog det skulle vara värre än det var men kan inte påstå att det var en trevlig upplevelse. Jätteproffsigt bemötande som alltid och barnmorskan hade full koll på oss båda. Det var häftigt att se hur de sög upp äggblåsorna på skärmen.

Direkt efteråt mådde jag helt okej förutom ont i magen, ( har fortfarande) och var mest spänd över resultatet som blev.....

19 ägg!!!!

Vi är sjukt nöjda. Imorrnbitti får vi veta hur många som blivit befruktade. Nu blir det ryggläge i soffan resten av dagen!


Dag 10

Nytt vul idag på morgonen. Högra äggstocken verkar smått trög. Eventuellt två äggblåsor på den sidan. På vänster var det mer fart med 8-10 större blåsor. kruxet med det hela var att det enligt läkaren vore bäst med äggplock på lördag. Men det är ju inte möjligt. Hon funderade mycket på om fredag eller måndag men kom fram till att det inte var värt att vänta på tills på måndag ifall det skulle vara för sent. Såå på fredag blir det av. Hoppas hoppas att de har mognat till sig ordentligt tills dess. Ökar doen puregon de här sista två dagarna och sen blir det ägglossningsspruta på onsdag kväll.
 
Ja jösses nu är det verkligen dags och jag börjar bli sjuuuukt nervös för allt och ingenting. Typ: kommer det vara döödligt obehagligt, jag vill inte ta morfin och inte ha kontroll, tänk om de inte får ut några ägg, tänk om äggen inte är fina, tänk om J svimmar, tänk om äggen inte befruktar sig osv. Men det är värt det. Alla gånger.

RSS 2.0