Måndagens funderingar..

Den här helgen kom och gick lite väl snabbt. Jag har råkat sträcka ryggen, när jag hoppade två trappsteg i taget upp till övervåningen (mycket nödvändigt) så planeringen med badminton och andra rörliga aktiviteter fick läggas på is tråkigt nog. Istället har vi sysselsatt oss med att försöka förstå oss på jungeln av vitvaror. Hur sjutton ska man veta vilken häll man bör ha till spisen eller varför den ena diskmaskinen är bättre än den andra OCH hur roligt är det egnetligen att lägga massa penagr på sådana här saker?!?!
Jag skulle så gärna vilja ta pengarna och planera en schysst bilsemester i Europa i sommar istället, fast jag vet att jag kommer tycka det är värt det när köket väl är klart. Vi får nog nöja oss med semester på Öland och Sthlm i sommar. 

Testen har fortfarande inte visat någon ägglossning. Man kan se det på två sätt:
1. Pisskitochfan
2. DÅ kanske jag ialfl haft ägglossning som jag ska tidigare cyklar.

Jag väljer 2:an och hoppas att mensen kommer som den skall när det blir dags oavsett ägglossning så vi kan göra ett nytt försök.

Dagens update..

Idag var det dags igen. Börjar känna mig van att hoppa upp i gynstolen vid det här laget, konstig sak att vänja sig vid....Ialfl, äggblåsorna verkade inte växt på sig alls. Massa små blåsor kunde hon dock se på utraljudet. Jag har ju tidigare fått höra att jag förmodligen har PCO och så såg det tydligen ut lite nu också. Trots detta har jag ju regelbunden mens och får utslag på testerna i varje cykel, något som enligt läkaren borde innebära ägglossning. Hon pratade mycket om att det är vanligt att man inte har ägglossning i varje cykel och hon  tycker därför vi ska hålla koll en cykel till innan påbörjad medicinering. Vi ska även prova med stickor och ringa till kliniken om det blir omslag redan i den här cykeln.

Det känns ändå skönt nu när det rullar på även om det inte går på räls precis. Oavsett omslag eller inte den här månaden så kommer vi att gå vidare på något sätt. Inte massa väntan på konstiga saker, inga cystor, inga julledigheter. Trots allt lite hoppfullt och på väg...

Samtidigt på hemmafronten har vi på allvar dragit igång planeringen med renovering av köket. Emn stor stark snickare stod och suckade över våra planer att istället för att riva ut vårt gamla 50-talskök och sätta in ett nytt, fixa i ordning det befintliga. Till slut var han med på tåget och nu blir det att dra igång med allt. JÄTTEKUL! det mesta ska vi göra själv men vi behöver lite hjälp med några grejer. Vi har haft en paus i renoveringen nu ett tag och känner oss sugna på att dra igång med ett "litet" projekt igen.

Inget ägg i sikte.

Idag var det äntligen dags för ett ultraljud (dag 14 i cykeln) Tyvärr inte ett enda ägg i sikte någonstans. Skittråkigt. Vi fick en ny tid på onsdag nästa vecka, men det var tydligen ingen ide att bärja testa hemma innan dess. Evevntuellt sa läkaren att ägget kunde vara så smått att det inte syndes än men men den som lever få se  nästa gång. Om inte annat pratade vi kort om att köra igång med piller.....vi får helt enkelt se på onsdag. 

Känner mig jätttrött idag och redo att kasta över bollen till J och säga att nu får hon föröska istället men så enkelt är det ju inte ritktigt och jag kommer säkerligen känna annorlunda mig imorrn när jag fått sova på saken lite och samla energi.

Ikväll ska vi förfira vår första förlovningsdag. Alla elektriska apprater avstängda, god mat och mys i långa banor. Imorrn brunch och sen får det vara slutfirat för vår del. Resten av helgen kommer vi spendera tillsammans med en liten T fem år. Hennes föräldrar är på vift så vi får stora äran att underhålla damen. Känns som en bra helg överlag, trots dagens besök.

RSS 2.0